Jom join "Bloggership Giveaway by Fatini Irdina"

*entri pendek



Yuhuu , selamat petang , salam jumaat penghulu segala hari .. Da lamo raso nye nurull takmembebel dekat blog kesayangan nurull nie .. Habis berhabuk segalanya , fuuhhhh * tiup habuk serta debu-debu .. uhukk-uhuukk habuk mula memasuki rongga hidup pujaan ku ini , hihi .. Ape yang aku merepek pun , aku sendri takpasti .. 

Haha sebelum tu seperti biasa lah , nurull harap para pembaca sekalian sihat wal afiat disamping keluarga tercinta <3 Yeahh , harinie nurull just nak promote " Bloggership Giveaway by Fatini Irdina " .. Kalau korang nak join boleh klik banner ini :
 
  |
  v

Pelbagai hadiah ditawarkan oleh sponsor , termasuk lah nurull salah seorang daripada sponsor tersebut .. Nak tahu maklumat yang lebih lanjut dan cara serta syarat untuk menyertai giveaway ini , korang hanya perlu klik banner diatas tuh oke :) 

# Walauapapun , nurull nak cakap terima kasih dekat fatini sebab review sponsor tuh , haha sejujur nya diriku terasa malu bile tersenarai dalam riview tu .. Maklum le , blog chomortt katakan .. Sekali lagi terima kasih .. 


Sekian .. ^^

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ciklululs ! ♥

cara unistall facebook colour changer

Hello guys , oke kali nie nurul nak kongsi untuk kali kedua .. Iaitu cara unistall facebook colour changer , mungkin ada yang diantara kita taknak gunakan program ni lagi ataupun mungkin ada yang tersalah " install " .. Pastikan warna yang anda pilih itu kekal walaupun sudah log out facebook .. JIka tidak kekal , malah ianya kembali seperti asal , maka anda perlu unistall program yang lama dan install program yang baru ..
Mula-mulanya payah juga macam mana nak cari cara unistall , tapi bila bodek itu bodek ini , alhamdulillah dapat jugak caranya .. Sekarang tugas nurul untuk ajar korang macam cara nya .. :) Ilmu itu kan lebih berkat kalau dikongsi .. Kan kan kan :D
Antara langkahnya adalah :-
1. Pergi ke laman sesawang chrome web store dan seperti biasa taip kan facebook colour change pada ruagan yang disediakan .. --> Chrome Web Store
2. Jika anda tersalah install , sila unistall seperti gambar tersebut :-

#jika anda terinstall dua program , sila pilih satu satu untuk dipadam ( unistall )


 
# klik di bahagian simbol  



# selepas anda klik pada simbol tadi , anda akan dapati dye akan keluar penyataan seperti berikut .. Tugasan seterusnya anda harus klik pada simbol tongsampah ..



# Apabila anda sudah klik simbol tongsmpah , anda perlu tekan unistall ..

SIAP ! Mudah sahaja kan .. Harap berjaya :)

 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ciklululs ! ♥

facebook change colour

Hello reader ! How about you guys :) Da lame rasenye tak update blog .. Manyak lindu woo .. Huhu apa-apa pun harinie nurul nak kongsi sesuatu .. Iaitu "facebook change colour" .. Yolah maklum la kan kalau online facebook je mesti tengok warne biru putih .. Kan seronok kalau boleh pilih warna kegemaran sendiri .. Tak gitu ?
Oke sekarang nurul ada cara nya , dan nurul sendiri dah lakukan nya . Seronok juga bila da dapat satu hasil yan baru .. Cer tengok nie :-

Oyeahh pink unggu itulah pilihan nurul .. :) Ohsemm kan .. Bagi yang da tahu cara tuh tahniah ! Bagi yang belom , mali sini nurul tunjuk ajar .. Tetapi cara ini hanya akan menjadi bagi penguna google chrome sahaja ..  
1. Korang mesti pergi sini --> Chrome web store
2. Kemudian , taip " facebook colour change " pada rungan searh the store .

3. Selepas selesai taip perkataan tu , korang klik " add to chrome " dekat facebook colour change - 100% working .. Taktahu pilih yang mne , pilih seperti gambar tersebut ..
4. Seterusnya , kowang harus log in facebook , semak pada bahagian seperti yang ditunjukkan dalam gambar .. 
Pastikan ada 3 kotak pilihan warna .. Tugas yang seterus nya , pilih lah warna kegemaran korang pada kotak tersebut .. Jika ingin warna seperti dulu , hanya pelu tekan button " RESET COLOURS "
Sudah ikut semua cara , reload page ..Jika tiada sebarang masalah , korang bole berfacebbok seperti biasa ..
SELAMAT MENCUBA ! :)
# sekian ..

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ciklululs ! ♥

Segmen : BlogWalking Dari Blog Ke Blog

*entry pendek



Hallo guys .. Hari nie just nak update pasal segmen je .. segmen nie anjuran ole kak biey sha ..
Lagipun da lama rasanya nurull nak update story loly kan .. * hee ayat mengarut

oke sesiapa yang ingin menyertai segmen ini , boleh saje dong .. Sebelum tu , nurull nak cot cet sikit segmen ini bertujuan untuk ape .. Segmen ni bertujuan untuk meningkatkan trafik follwer admin , begitu juga dengan sesiapa yang menyertai nya ..
Harap kamu-kamu semua faham la ye serba sedikit penerangan itu .. huhu

Oke bagi yang nak join tuh , klik banner dibawah :))


http://1.bp.blogspot.com/-_qxGWnVxJGk/UBicTH589TI/AAAAAAAAA0g/xAGqqIrOrUo/s400/capture.png


Oleh itu , nurull nak tagged dekat orang-orang yang bertuah .. tadaaa ~

1. Sis Iema Gurlz
2. Tasha Mushroom
3. Sis Nadratul
4. Sis Nina Amira
5. Nurull Fariha

Selesai ! sampai sini saja nurul ber pot-pet . hee bye!

ASSALAMUALAIKUM !


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ciklululs ! ♥