facebook change colour

Hello reader ! How about you guys :) Da lame rasenye tak update blog .. Manyak lindu woo .. Huhu apa-apa pun harinie nurul nak kongsi sesuatu .. Iaitu "facebook change colour" .. Yolah maklum la kan kalau online facebook je mesti tengok warne biru putih .. Kan seronok kalau boleh pilih warna kegemaran sendiri .. Tak gitu ?
Oke sekarang nurul ada cara nya , dan nurul sendiri dah lakukan nya . Seronok juga bila da dapat satu hasil yan baru .. Cer tengok nie :-

Oyeahh pink unggu itulah pilihan nurul .. :) Ohsemm kan .. Bagi yang da tahu cara tuh tahniah ! Bagi yang belom , mali sini nurul tunjuk ajar .. Tetapi cara ini hanya akan menjadi bagi penguna google chrome sahaja ..  
1. Korang mesti pergi sini --> Chrome web store
2. Kemudian , taip " facebook colour change " pada rungan searh the store .

3. Selepas selesai taip perkataan tu , korang klik " add to chrome " dekat facebook colour change - 100% working .. Taktahu pilih yang mne , pilih seperti gambar tersebut ..
4. Seterusnya , kowang harus log in facebook , semak pada bahagian seperti yang ditunjukkan dalam gambar .. 
Pastikan ada 3 kotak pilihan warna .. Tugas yang seterus nya , pilih lah warna kegemaran korang pada kotak tersebut .. Jika ingin warna seperti dulu , hanya pelu tekan button " RESET COLOURS "
Sudah ikut semua cara , reload page ..Jika tiada sebarang masalah , korang bole berfacebbok seperti biasa ..
SELAMAT MENCUBA ! :)
# sekian ..

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ciklululs ! ♥

2 comments:

Fendy Fendy said...

wow...da mcm friendster dulu2 je fb ni...

bang fie bang fie said...

apps len xde ke tuk fb laa?? huhu