Takde ANDROID ? Takpe , DEKSTOP pon boleh ..


Yuhuu , Akhirnya .. Setelah lama nya tak menaip kat blog ni . Terasa kekok jari jemari . Weyh-weyh , rindu kat korang la . Rindu sangat kat readers blog ni . Agak-agak ada ke yang baca entri kali ni ek ? Ke semua pembaca pun dah lari ? Haha .

Nasiblah emel gan paswod fariha ingat lagi . Kalau tak , menangis takberlagu je ..Oke , taknak membebel banyak-banyak .. Harinie terasa rajin sesangat nak update entries baru sebab nak kongsi sesuatu .. Cebaca tajuk atas tu , " Takde ANDROID ? Takpe , DEKSTOP pon boleh .. "

Apa tu eyk ? Oke , sebenarnya fariha nak share cara install Wechat , Line , Kakaotalk dan bla bla bla hanya dalam dekstop sahaja .. Tapi bersyarat dua singgit .. Hihi takdelah syaratnye dekstop korang tu kene lah free mb .. Sebab yelah korang kan nak install itu ini mestilah kne mb /gb yang besar .. 

" Alamakk macam mane nie ,dekstop aku da penuh / full memory la " .. Takpe jangan risau , senang je penyelesaiannya  .. Anda padam sajelah mane-mane yang takberkaitan tu .. Hapuskan segalanya .. Hoho  

 Oke , taknak buang mase .. Bagi yang pengguna telekomunikasi yang kurang canggih tu , jangan iri hati dengan pengguna lain yang boleh berwchat , berkakaotalk dan bagai dalam telekomunikasi mereka .. Anda pon boleh lakukan seperti mereka .. 

1. Terjah link nie http://www.bluestacks.com/

2. DOWNLOAD bluestacks ..


 

3. Korang INSTALL /EXTRACT FILE macam biase ..

4. Bila da siap INSTALL kesemuanya , korang SEARCH app ape yang korang nak ..Senang dan mudah saje kan .. Takfaham cara seterusnya , ikut contoh yang fariha dalam gambar dekat bawah nie ..




 SIAP ! Mudahkan . Apapapun SELAMAT MENCUBA okeyh .. Takfaham atau ada pertanyaan , dialu-alukan untuk bertanya fariha .. :) Dah berjaya jangan lupa add fariha ye , hihi ..

WeChat : Ciklululs95
Kakaotalk : Ciklululs95
Line : Ciklululs95


Wasalam .


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ciklululs ! ♥

3 comments:

aku eryati aku eryati said...

Wah..bagussss ni...tq sharing yer

aku eryati aku eryati said...

Wah..bagussss ni...tq sharing yer

muhammad naim Abdullah muhammad naim Abdullah said...

Cam menarik. Nanti boleh try.. Terima kasih ! entri yg berguna :)

jom baca:
http://pemudattbc.blogspot.com/2013/09/syria-berita-terkini-syria.html